Mitros stelt plannen bij wegens crisis

UTRECHT - Mitros gaat een aantal renovatieprojecten uitstellen of aanpassen en wil nieuwbouwprojecten schrappen. De woningcorporatie is weliswaar financieel gezond, maar moet vanaf 2014 meebetalen aan de huurtoeslag en kan daardoor minder geld lenen om te investeren.
Ook heeft Mitros last van de crisis op de woningmarkt en moet de organisatie betalen voor het Vestia-debacle. Die Rotterdamse woningcorporatie kwam begin dit jaar in zeer zwaar weer door de manier waarop er werd omgegaan met rente. Andere woningcorporaties moeten nu bijspringen en dat kost Mitros veel geld.
Renovatie- en nieuwbouwprojecten die nu al contractueel zijn vastgelegd, worden gewoon uitgevoerd. In totaal steekt de woningcorporatie de komende 4 jaren ongeveer 450 miljoen euro in de huizenvoorraad.
Nieuwbouwprojecten aan de Talmalaan en de Camera Obscuradreef gaan voorlopig niet door. En een groot renovatieproject in Overvecht wordt uitgesteld. Het gaat om de renovatie van de flats aan de Tigrisdreef, Haifadreef, St Eustatiusdreef en de St. Maartendreef.
In de regio Utrecht wonen ongeveer 65.000 mensen bij Mitros.

Mitros stelt plannen bij wegens crisis
Mitros stelt plannen bij wegens crisis