Tientallen iPads gestolen van Utrechtse Parkschool

UTRECHT - Dieven hebben dinsdagnacht tientallen iPads gestolen van de Parkschool aan de Van Riebeeckstraat in de Utrechtse wijk Lombok. De school zette de apparaten in als hulpmiddel bij de lessen.
De tablet-computers zaten in zwart leren hoezen en op de achterkant is met watervaste stift de postcode 3531 EJ geschreven. De waarde loopt in de tienduizenden euro's. De dieven hebben een deur geforceerd en vervolgens de kluis opengebroken waar de Ipads in opgeborgen lagen. Volgens directeur Baart is dat met grof geweld gegaan.
De school was al begonnen met les op de iPad en wil na de zomervakantie als een van de eerste basisscholen in Nederland structureel onderwijs geven met de iPad. De apparaten zijn de afgelopen weken uitgebreid getest door leerlingen van alle groepen, onder meer op apps voor taal, rekenen en geschiedenis.
De school had dertig iPads aangeschaft voor de test, maar uiteindelijk moeten alle leerlingen een eigen apparaat krijgen. Het idee voor de tablet-lessen komt van de ouders. Die zagen hoe handig de kinderen met de tablet-computers zijn.
De school is verzekerd voor de diefstal en hoopt voor de zomervakantie de tabletcomputers vervangen te hebben. Voorlopig hebben de leerlingen weer les uit schoolboeken.