Hoop voor verkeerstuin en buitencentrum Utrecht

UTRECHT - De Utrechtse verkeerstuin kan met een eigen bijdrage van scholen en ouders blijven bestaan en ook voor het wegbezuinigde Utrechtse Buitencentrum in het Gelderse Oldebroek gloort hoop. Dat schrijft het college in Utrecht aan de gemeenteraad.
De verkeerstuin blijkt te klein voor een commerciële opzet. Dat was wel het plan, maar er is nu een alternatief bedacht. Scholen kunnen een abonnement van 2,5 euro per leerling op de verkeerstuin en het verkeersexamen nemen. Er is al fors bezuinigd en de gemeente past nog 30.000 euro bij.
Het buitencentrum krijgt niet langer 150.000 euro subsidie en dreigde te moeten sluiten. Maar er gloort hoop voor het stukje Utrecht in Gelderland dat gebruikt wordt om basisschoolleerlingen kennis te laten maken met de natuur.
De organisatie voert momenteel gesprekken met een externe partij die het centrum wil overnemen. Wethouder Kreijkamp heeft scholen opgeroepen om mee te denken over het voortbestaan van het centrum.
In de brief rept de wethouder ook over het schoolzwemmen. Dat gaat door, maar er wordt wel bezuinigd op het busvervoer naar het zwembad.