MC Biltstraat waarschuwt patienten voor HIV

UTRECHT - Medisch Centrum Biltstraat in Utrecht waarschuwt patiënten voor een mogelijke besmetting met Hepatitis B en C en HIV. Dat staat in een brief die de kliniek aan zeker 200 patiënten stuurde.
Eerder dit jaar waren er problemen met een sterilisatieapparaat van operatie-instrumenten. Patiënten die tussen begin januari en eind maart van dit jaar zijn behandeld in het centrum, lopen risico. Deze mensen wordt aangeraden om een bloedonderzoek te laten doen.
Het is opmerkelijk dat de kliniek de brief nu pas stuurt, aangezien de problemen met het apparaat in maart al aan het licht kwamen. De Inspectie voor de Gezondheidszorg sloot toen twee operatiekamers omdat er niet hygiënisch werd gewerkt.
Het medisch centrum zegt dat de oproep zo lang op zich heeft laten wachten omdat er eerst een onderzoek is gedaan naar welke patiënten eventueel risico hebben gelopen en hoe groot dit risico is. Niet alle patiënten zijn in aanraking gekomen met mogelijk besmette instrumenten. Het centrum heeft het onderzoek uitgevoerd met de GG&GD en het UMC.
Desalniettemin zegt één van de patiënten die de brief onlangs heeft gekregen tegen RTV Utrecht dat hij woedend is over de late oproep.

MC Biltstraat waarschuwt patienten voor HIV