Eis voor woningoverval in Woerden: 4 jaar celstraf

UTRECHT - Twee meerderjarige verdachten die volgens het Openbaar Ministerie achter een woningoverval in Woerden zaten, moeten als het aan de Officier van Justitie ligt vier jaar de cel in. Bij de overval werd een 11-jarige meisje gegijzeld. Zij moest doen alsof ze geslagen werd zodat haar moeder een portemonnee, telefoons en gouden ringen zou afgeven.
In totaal stonden vandaag vier mensen terecht. Tegen twee minderjarige verdachten werden lagere straffen geëist omdat het OM vermoedt dat deze twee niet degenen waren die met bivakmutsen en vuurwapens de woning aan de Waardsedijk binnenvielen. Tegen het duo van 17 en 18 jaar werden straffen geëist van 18 en 24 maanden waarvan respectievelijk 6 en 4 maanden voorwaardelijk waren.
De meerderjarige verdachten moeten, als het aan de Officier van Justitie ligt, langer dan hun jonge kompanen de cel in: vier jaar per stuk. Verder wil Justitie dat de vier verdachten de slachtoffers financieel compenseren voor de geleden schade.
Op 25 juni wordt duidelijk in hoeverre de rechter meegaat in het verhaal van het Openbaar Ministerie. Dan volgt namelijk de uitspraak.