Wethouder: bouw Uithoflijn kan nog door

UTRECHT - Voorlopig kan de bouw van de tramlijn naar de Utrechtse Uithof doorgaan. Dat zei wethouder Lintmeijer tegen de gemeenteraad donderdagavond. Minister Schultz van Verkeer wil de 110 miljoen euro Rijksgeld voor de tramlijn niet overmaken naar de regio en de raad wil weten of dat problemen zou geven.
Nu wordt nog gewerkt aan de onderbouw en de wethouder zegt dat pas in 2013 definitief gekozen moet worden tussen bus of tram. Als het geld er dan nog niet is, zullen stad en Bestuursregio Utrecht (BRU) met alternatieven moeten komen, aldus Lintmeijer. De BRU legt de route voor het hoogwaardig Openbaar Vervoer (HOV) naar de Uithof aan.
De wethouder gaat deze week om tafel met de BRU en de provincie Utrecht om samen op te trekken richting Den Haag. Later zal hij nog met een brief komen.
Minister Schultz wil de 110 miljoen euro Rijksgeld voor de nieuwe tramlijn niet overmaken, omdat de Tweede Kamer heeft gezegd dat er voor de verkiezingen geen besluiten over de verbreding van de A27 genomen mogen worden.
Volgens de minister maakt de A27, de Uithoflijn en de Noordelijk Randweg Utrecht (NRU) deel uit van een pakket en kunnen de plannen niet afzonderlijk worden gezien.