Leerlingen Overvecht naar tijdelijk schoolgebouw

UTRECHT - Kinderen van zeven basisscholen in het Utrechtse Overvecht, krijgen de komende jaren les in een tijdelijk schoolgebouw. De zeven scholen krijgen nieuwbouw, waardoor de kinderen tijdens de bouw elders in de wijk worden opgevangen.
Het gaat om basisscholen Op Dreef, de Marcusschool, Joannes XXIII, OBS Wezerdreef en de kinderclusters Ibisdreef, Teun de Jager en Gagel Noord. De panden van deze scholen dateren uit de jaren zestig en zijn sterk verouderd. De Schakel heeft vorig jaar al nieuwbouw gekregen.
De bouw van de Protestants Christelijke basisschool Op Dreef aan de Dianadreef 27, de Marcusschool, aan de Mayadreef, Joannes XXIII en OBS Wezerdreef kunnen ieder moment beginnen. De bouw van de kinderclusters Ibisdreef en Teun de Jager beginnen vermoedelijk in 2014 en zullen dan in 2015 opgeleverd worden.
Voor de nieuwbouw van de Ibisdreef wordt samengewerkt met woningbouwvereniging Portaal en Mitros, die de nabijgelegen flats willen renoveren.
Voor het gezondheidscentrum, dat ook gepland stond aan de Ibisdreef, wordt een andere plek gezocht. Het centrum heeft veel ruimte nodig en dat blijkt er toch niet te zijn.