Rapper MF Juice langer vast in loverboyzaak

UTRECHT - De twee verdachten die meisjes uit Vleuten en De Meern de prostitutie in zouden hebben gelokt, blijven langer vastzitten. Dat bleek dinsdag tijdens een pro forma zitting op de rechtbank in Utrecht.
Eén van de twee verdachten is de 29-jarige Gregory dos S., ook wel bekend als rapper MF Juice. Hij werkte samen met een vrouwelijke medeverdachte. Volgens justitie lieten ze de weggelopen meisjes seks hebben in ruil voor geld. De meisjes van 14 en 15 verdwenen in februari en werden zes dagen later teruggevonden in een woning in Rotterdam.
Het Openbaar Ministerie denkt te kunnen bewijzen dat de man en vrouw de tieners voor de politie verborgen hielden en ondertussen op internet klanten ronselden. De rol van de vrouw hierin bleek dinsdag op zitting groter dan gedacht. Uit een afgetapt telefoongesprek maakt justitie op dat rapper MF Juice op een gegeven moment wilde stoppen met het uitbuiten van de meisjes. Zijn vrouwelijke compagnon vond dat ze door moesten werken.
Volgens de advocaat van MF Juice, Onno van der Lee, wist de rapper niet dat de meisjes minderjarig waren. Ook was er volgens hem geen sprake van enige dwang.
Op 31 augustus staat de inhoudelijke behandeling van de zaak gepland.

Rapper MF Juice langer vast in loverboyzaak