Staatssecretaris Zijlstra regelmatig beledigd

UTRECHT - Demissionair staatssecretaris Halbe Zijlstra van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap is in zijn periode als bewindvoerder meerdere malen beledigd en lastig gevallen. Dat zegt de VVD'er in een uitgebreid gesprek met RTV Utrecht.
Zijlstra kreeg veel kritiek op zijn harde bezuinigingsbeleid, op cultuur en onderwijs. Meer dan 10.000 studenten protesteren op het Haagse Malieveld en dat heeft veel indruk op het oud-raadslid van de gemeente Utrecht gemaakt. Soms zijn de protesten wel erg persoonlijk. Zo is hij uitgescholden voor nazi terwijl hij met zijn zoontje van drie in Utrecht liep.
Zijlstra is door de vele harde reacties vorig jaar al gestopt met twitteren. Toch wil de VVD'er een nieuwe termijn als bewindsvoerder aangaan, als zijn partij na de verkiezingen terugkeert in de regering. Hij zegt nog lang niet klaar te zijn met zijn werk. Zijlstra staat hoog op de verkiezingslijst dus hij zal niet uit Den Haag vertrekken.
Zijlstra begon zijn politieke carrière in Utrecht, waar hij jarenlang raadslid is. Ook zijn vrouw Ingrid de Bondt was VVD-raadslid en later wethouder in Utrecht. Begin dit jaar is het liberale stel naar Wassenaar verhuisd, maar Zijlstra zegt dat hij het nog steeds lastig vindt om Utrecht los te laten.

Interview met Halbe Zijlstra