Regionale topattracties op Dag van de Bouw

UTRECHT - De Dag van de Bouw kende zaterdag twee topattracties in de provincie: het nieuwe Muziekpaleis in Utrecht en het nog af te bouwen Meander Medisch Centrum in Amersfoort.
Tijdens de speciale dag openen bouwplaatsen in heel het land de poorten om mensen de gelegenheid te geven een kijkje achter de schermen te nemen. In Utrecht nam bouwbedrijf Heijmans mensen mee op een speciale rondleiding door het veelbesproken Muziekpaleis op het Vredenburg. Dat gebouw kost meer dan 130 miljoen euro en zal pas in 2014 de deuren openen.
In Amersfoort hebben veel mensen een blik geworpen in het nieuwe ziekenhuis aan de Maatweg. Dat gebouw van zo'n 100.000 vierkante meter wordt eind 2013 opgeleverd.
Ook de bouwers van de OV-Terminal, het Utrechtse Stadskantoor, het St. Antonius in Leidsche Rijn, het nieuwe gebouw van Pon in Amersfoort, het nieuwe gemeentehuis van Utrechtse Heuvelrug en het Castellum in Houten ontvingen veel belangstellenden.
In heel Nederland bezochten ruim 115.000 mensen een bouwlocatie. Daarmee trok de jaarlijkse Dag van de Bouw circa 15.000 bezoekers meer dan vorig jaar.

Buren Muziekpaleis kregen als eerste een rondleiding
Veel belangstelling voor open huis Muziekpaleis