Slechtvalk Evert verblijft op geheime locatie

UTRECHT - In Utrecht is gesteggel ontstaan over slechtvalk Evert. Die werd geboren op het dak van het nieuwe Provinciehuis in Rijnsweerd en vloog vorige week uit maar dat bleek iets te vroeg: de roofvogel moest een noodlanding maken en bleek daarna verdwenen.
Na zijn onfortuinlijke excursie werd het diertje namelijk op een geheime locatie opgevangen door de Stichting Vogelopvang. Maar leden van de Werkgroep Slechtvalken Nederland, die Evert onlangs van een ring voorzagen, vonden dat het dier zo snel mogelijk terug naar het nest moest.
De vogelopvang was het daar niet mee eens en wilde het beest eerst laten aansterken: Evert weegt nu slechts 500 gram en dat is zo'n twintig procent te licht. Vanwege de media-aandacht hield de opvang de exacte locatie van de slechtvalk geheim.
Na een hectische dag van heen en weer bellen tussen de Stichting Vogelopvang en de Werkgroep Slechtvalk Nederland kan die laatste vrede hebben met de huidige verblijflocatie van de vogel. Evert zal aansterken in de opvang alvorens terug te verhuizen naar het dak van het Provinciehuis.

Slechtvalk Evert verblijft op geheime locatie
Slechtvalk Evert verblijft op geheime locatie