Lagere straffen voor moord Dickenslaan

UTRECHT - Het gerechtshof in Arnhem heeft lagere straffen opgelegd voor de drugsmoord in het Utrechtse Oog in Al dan de rechtbank. Leonard S. moet 22 jaar de cel in en Cartney K. 16 jaar. Het OM had levenslang geëist tegen S. De mannen moeten ook ruim 16.000 schadevergoeding betalen aan de weduwe van hun slachtoffer.
S. en K. schoten op 13 januari 2008 een 30-jarige man neer op de Dickenslaan. De twee mannen wilden niet betalen voor de drugs die ze bij hun slachtoffer kochten.
Volgens het hof staat niet vast of het slachtoffer nou wel of niet zelf het moordwapen had meegebracht. Maar wel dat de man met de autosleutels uit de auto wist te vluchten en door de verdachten werd ingehaald. Buiten sloegen ze hem met een vuurwapen. Toen hij op de grond lag schopten ze hem. Toen hij nog de autosleutels niet wilde geven, schoot S. van dichtbij met een gestrekte arm het slachtoffer twee keer in zijn bovenlijf.
De mannen reden in een huurauto en de politie wist K. te achterhalen als huurder. In de gevangenis zei K. dat hij voor iemand anders vastzat. Daarop kwam S. in het vizier van de politie. Leonard S. was tijdens het misdrijf net elf dagen uit de gevangenis waar hij zes jaar had gezeten voor doodslag.
De rechtbank had S. tot 30 jaar veroordeeld. Het OM had in hoger beroep levenslang geëist, maar dat vond het gerechtshof te ver gaan. Het OM had ook voor K. een hogere straf geëist, maar het hof bleef bij de 16 jaar die ook de rechtbank had uitgesproken.