Heraclesfans veroordeeld voor rellen in Amersfoort

UTRECHT - Voor de rechtbank in Utrecht zijn achttien Heraclessupporters van negentien tot veertig jaar oud veroordeeld voor rellen in de binnenstad van Amersfoort. De fans waren op 22 maart onderweg naar een bekerwedstrijd tegen AZ in de Keistad beland.
Eén van de mannen gooide die middag in een café met een glas en daarop sloeg de vlam in de pan. Toen de man werd aangehouden, keerde een groep hooligans in de Lieve Vrouwestraat zich tegen de politie. Bij een confrontatie op het Lieve Vrouwekerkhof smeten ze met stoelen, glazen en andere voorwerpen naar de agenten.
De supporters hebben werkstraffen gekregen van zestig tot tweehonderd uur voor het plegen van openlijk geweld. Twee mannen kregen ook een voorwaardelijke celstraf van twee weken opgelegd. Eén supporter kreeg naast zijn werkstraf een maand voorwaardelijk en moet een agressieregulatietraining volgen.
Twee fans kregen alleen een geldboete van 250 euro, omdat zij niet geluisterd hadden naar het bevel van de politie om weg te gaan. Drie verdachten werden vrijgesproken, omdat Justitie niet kon bewijzen dat ze zich bij de rellen hadden misdragen.