'Romafamilie betaalde deel logies zelf'

UTRECHT - De Romafamilie Nicolich heeft niet gratis gelogeerd in hotels en vakantieparken op kosten van de gemeente, maar hun deel van de gemaakte kosten netjes afbetaald. Dat benadrukte wethouder Gilbert Isabella van Utrecht dinsdagmorgen in een speciaal belegde bijeenkomst, naar aanleiding van een artikel in het AD/Utrechts Nieuwsblad waarin staat dat de gemeente 29.000 euro voor de twee gezinnen had uitgegeven.
In een periode van een halfjaar moesten de gezinnen, onder wie een gezin met drie jonge kinderen en een hoogzwangere vrouw, zes keer verhuizen omdat ze nergens meer terechtkonden, aldus Isabella. De gemeente schoot 29.000 euro voor huisvestingskosten voor.
De gezinnen betaalden van het geld echter niet alleen verblijfskosten, maar ook diners, de huur van een film en schoonmaakkosten van een vakantiehuisje. Isabella wilde niet zeggen hoeveel geld daaraan is uitgegeven. De gemeente heeft de kosten niet uitgesplitst, zei hij.
De familie heeft volgens afspraak per gezin 300 euro per maand afbetaald, in totaal 12.000 euro. Omdat ze zich netjes aan die afspraak hielden, besloot de gemeente om de resterende 17.000 euro kwijt te schelden. "Dat is een gangbare regeling", aldus Isabella.
De kwestie Nicolich zorgt telkens voor ophef in Utrecht. In februari van dit jaar overleefde burgemeester Aleid Wolfsen ternauwernood een motie van afkeuring over zijn beleid in deze zaak.

Weer commotie over Romafamilie Nicolich
Weer commotie over Romafamilie Nicolich