Van Keulen stapt uit organisatie Utrecht Marathon

UTRECHT - Louran van Keulen stapt op als directeur van de Jaarbeurs Utrecht Marathon. Hij doet dat in goed overleg met het bestuur van de Stichting UtrechTrent. De organisatie komt terug in handen van Gerard Peek.
Van Keulen was de afgelopen jaren verantwoordelijk voor de Utregse Meidenloop, de Singelloop en de Utrecht Marathon. De organisatie ging niet vlekkeloos. Van Keulen zorgde voor opspraak met de Dutch Battle.
Daarbij probeerde hij kansrijke Keniaanse lopers te weren door alleen prijzengeld uit de keren aan Nederlandse atleten. Afgelopen editie van de Utrecht Marathon werden de lopers van de 10 kilometer de verkeerde kant uit gestuurd, waardoor de lopers slechts 8,8 kilometer aflegden.
Van Keulen stuurde RTV Utrecht vrijdag een schriftelijke toelichting op zijn vertrek:
"Momenteel geniet ik van een korte (mei)vakantie op de fiets. Als reactie op mijn vertrek kunt u aangeven dat ik de organisatie van de Utrechtse hardloopevenementen met heel veel plezier heb gedaan.
Ik ben echter een persoon met een enorme passie en drive voor de hardloopsport en heb daar talloze ideeën over. De ideeën en de visie die ik heb met betrekking tot de hardloopevenementen zijn verschillend aan die van het bestuur van de Stichting UtrechTrent.
Om de hardloopevenementen voor de lopers en voor de talloze vrijwilligers tot een succes te maken heb je geduld en rust nodig. Dat zal door deze stap beter tot zijn recht komen."

Gerard Peek pakt organisatie Utrecht Marathon weer op