Politie pakt rijbewijs nachtbuschauffeur Utrecht af

UTRECHT - In Utrecht is in de nacht van zaterdag op zondag een buschauffeur van de weg gehaald die zich als een wegpiraat zou hebben gedragen. De man trok rond vier uur op de Nobelstraat de aandacht van agenten op mountainbikes, omdat hij veel te hard reed. Hij toeterde daarbij, knipperde met zijn lichten en scheurde bovendien door rood.
De politie zette de achtervolging in, maar kreeg de chauffeur pas aan de rand van de stad te pakken. Zijn rijbewijs is ter plekke ingenomen. De passagiers in de nachtbus moesten wachten tot er een vervangende chauffeur was gearriveerd om de tocht voort te zetten.
De vader van de buschauffeur laat aan RTV Utrecht weten dat de man een goede verklaring had voor zijn gedrag. Hij zou een passagier hebben opgepikt die een andere nachtbus had gemist. Het knipperen en toeteren was een poging om de andere chauffeur te waarschuwen en dat zou ook zijn gelukt. Na het overzetten van de passagier zou de chauffeur nietsvermoedend zijn doorgereden.
Een woordvoerder van de politie Utrecht laat weten dat de chauffeur dit aan Justitie mag uitleggen. De politie houdt vol dat de man diverse verkeersovertredingen heeft begaan en dat zijn rijbewijs daarom met goede reden is ingetrokken..