Ontvoering in Maleisië schokt Utrechters

UTRECHT - In Maleisië is gisterochtend een Nederlandse jongen ontvoerd. Het gaat om de 12-jarige Nayati Moodliar.
Vlakbij zijn school in de hoofdstad Kuala Lumpur werd hij door mannen een auto ingetrokken. De familie woont sinds vorig jaar in Maleisië.
De vader van de jongen, Sham Moodliar werkt voor het bedrijf &Samhoud, dat vestigingen heeft in Kuala Lumpur en Utrecht. Zijn Utrechtse collega's zijn geschrokken en wensen hem via Twitter sterkte.
De Nederlandse ambassadeur in Maleisië biedt ondersteuning aan het gezin. Het ministerie van Buitenlandse Zaken wil niet speculeren over de reden voor de ontvoering.
Nayati Moodliar is de zoon van een oorspronkelijk Zuid-Afrikaans koppel. Het gezin woont al bijna 11 jaar in Son en Breugel maar woonde vanwege het werk van vader Sham Moodliar in Maleisië. De jongen ging daar
naar internationale school.
De ontvoering is vastgelegd op camerabeeld. Er wordt in Maleisië druk naar de jongen gezocht. De vader van Nayati heeft een emotionele oproep gedaan aan de ontvoerders. ,,Het is onze enige zoon. Hij is een goede jongen. We willen hem terug. We willen geen problemen. Het is niet te laat om hem te laten gaan. Laat hem terugkomen.''
De familie van de jongen roept mensen via internet op mee te zoeken naar de jongen, meldt Omroep Brabant.
Er is een Facebook-pagina aangemaakt, PleaseHelpUsToFindNayatiMoodliar en ook een account op Twitter, @Nayati2012. Wie informatie heeft, kan zich daar melden. Tot nu toe is er nog geen spoor van de jongen.