D66: doorgaan met wietclub na val kabinet

UTRECHT - D66 Utrecht wil doorgaan met de Social Canabis Clubs, nu het kabinet Rutte is gevallen. De verplichte wietpas voor coffeeshops moet van tafel, vindt de partij. Ook de omstreden animal cops hoeven van D66 Utrecht niet meer gevonden te worden.
Verder wil de Utrechtse D66 dat er opnieuw wordt gekeken naar de geplande verbreding van de A27 en moeten de voorbereidingen voor de Wet werken naar vermogen stopgezet worden. De Utrechtse coalitiepartij denkt dat er eerst meer duidelijkheid moet komen over wat er nu in Den Haag gaat gebeuren, voordat sommige plannen worden uitgevoerd of ingetrokken.
Gedeputeerde Ralph de Vries (D66) van de provincie Utrecht meldt dat Gedeputeerde Staten snel van de Tweede Kamer wil weten over welke onderwerpen pas na de verkiezingen besloten gaat worden.

STOKPAARDJE

De Social Canabis Clubs zijn een stokpaardje van D66 Utrecht. Wethouder Victor Everhardt, afkomstig uit de verslavingszorg, werkt aan een omstreden plan om in verenigingsverband cannabis te kweken. Het kabinet Rutte ziet niets in het plan en wilde ingrijpen.
De animal cops zijn een plan van PVV. De partij wilde in navolging van de VS dit agenten full time inzetten om dierenleed hard aan te pakken.

D66 wil kabinetsplannen niet uitvoeren in Utrecht