Advocaat: "Politie maakte grote fouten bij fatale filefuik"

UTRECHT - De politie heeft grote fouten gemaakt bij het opzetten van de filefuik op de A2, waarbij in oktober vorig jaar een automobilist om het leven kwam. Dat staat volgens advocaat Gerald Roethof in een rapport van de Rijksrecherche, waar hij een kopie van heeft gelezen.
De Rijksrecherche onderzocht de handelingen van de politie en ontdekte volgens Roethof dat bij het vangen van de vluchtende benzinedief de politie haar eigen regels niet heeft nageleefd. De zaak diende maandag bij de rechter in Utrecht.
ONGECOÖRDINEERD
Uit het rapport blijkt volgens Roethof dat de politie de filefuik eigenlijk wilde afblazen, maar dat het niet lukte om door het drukke portofoonverkeer heen te komen. De advocaat noemt het een ongecoördineerde actie, die eerst op een hoger niveau had moeten worden goedgekeurd.
De Officier van Justitie zei maandag bij de rechtbank in Utrecht dat het rapport juist extra bewijs bevat tegen de 47-jarige verdachte Maikel R. uit Tilburg. R. reed een half jaar geleden na het stelen van benzine in op een file die door de politie was veroorzaakt. De bestuurder van een andere auto kwam om het leven.

Advocaat: 'Politie maakte grote fouten bij filefuik'