Verhuizing marinierskazerne onzeker

UTRECHT - De verhuizing van de marinierskazerne van Doorn naar Vlissingen loopt vertraging op en wordt mogelijk zelfs afgeblazen door de politieke crisis. Dat vreest de commissaris van de Koningin in Zeeland, Karla Peijs.
Ze is ervan overtuigd dat tegenstanders de politieke crisis zullen aangrijpen om de omstreden kazerneverhuizing te dwarsbomen. "Goede kans dat het over verkiezingen heen getild wordt en dan moeten we maar afwachten wat ervan komt," zegt Peijs in de regionale krant PZC.
Ze noemt het mislukte bezuinigingsoverleg, ook met de oog de consequenties voor de Hedwigepolder, een 'superramp'. Op de agenda van de Tweede Kamer staat woensdagmorgen een hoorzitting over de financiële gevolgen van de verhuizing van de marinierskazerne naar Vlissingen. Peijs rekent erop dat die zal worden afgelast. Later op de dag werd overigens duidelijk dat de hoorzitting gewoon doorgaat.
Het bestuur van de gemeente Utrechtse Heuvelrug vindt de mogelijkheid van uitstel of afstel goed nieuws, al is meer onduidelijkheid voor de mariniers ook niet wenselijk. Doorn wil de militairen en de werkgelegenheid die ze bieden niet kwijt. De gemeente betoogt dat de verhuizing naar Vlissingen 100 miljoen euro duurder uitvalt dan wanneer de marinierskazerne in Doorn blijft.

Reactie van gemeente Utrechtse Heuvelrug