Deskundige: Nouafel overleden door mishandeling

UTRECHT - De driejarige Utrechtse peuter Nouafel is overleden door een buikvliesontsteking. Er zijn sterke aanwijzingen dat het jongetje hard in zijn buik is gestompt of getrapt, waardoor een darm lek raakte. Dat leidde uiteindelijk tot de dodelijke ontsteking. Dat zei een expert tijdens de pro-formazitting tegen de moeder en haar ex-vriend.
De ex-vriend Younass A. wordt ervan verdacht de drie jaar oude peuter Nouafel zo zwaar te hebben mishandeld, dat het jongetje uit het Verdomhoekje vorig jaar maart stierf. De deskundige van het Nederlands Forensisch instituut (NFI) liet zeer gedetailleerde foto's zien van verwondingen, die alleen maar door mishandeling kunnen zijn veroorzaakt.
Een andere getuige, een medegedetineerde van A., zei tegen de rechter dat in de gevangenis het verhaal rondgaat dat A. heeft toegegeven dat hij het jochie heeft mishandeld. A. zou die getuigenissen tegen hebben gehouden. Het Openbaar Ministerie wilde nog meer getuigen oproepen, maar sommigen bleken onvindbaar.
Nouafel overleed in het ziekenhuis aan de buikvliesontsteking, waarna de moeder en Younass A. al snel werden aangehouden. De moeder werd in december vrijgelaten, maar is wel medeverdachte in de zaak. Ze was vrijdag dan ook in de rechtszaal aanwezig.
De inhoudelijke zitting is gepland in juni.