Mitland: zwembad wel gecontroleerd

UTRECHT - Het zwembad van het Utrechtse hotel Mitland is de afgelopen jaren wel degelijk gecontroleerd. Dat zegt het hotel. Donderdagavond liet de Utrechtse wethouder Isabella weten dat het zwembad niet voorkwam op de landelijke lijst van de Inspectie voor Leefomgeving en Transport (ILT) en daarom niet is bezocht door inspecteurs.
Na een incident met dodelijke afloop in Tilburg is controle verplicht. Het hotel heeft daarom zelf een inspectie door een onderhoudsbedrijf laten uitvoeren. Daaruit blijkt dat het zwembad veilig is, zegt Mitland tegen RTV Utrecht.
Inmiddels heeft de gemeente Utrecht het zwembad van het hotel ook toegevoegd aan de lijst van ILT. Ambtenaren zullen het hotel dit jaar nog bezoeken, zei Isabella tegen de gemeenteraad.
Begin november viel in het Tilburgse zwembad door roestvorming een geluidsbox van het plafond. Een baby van vijf maanden kwam daardoor om het leven. De moeder raakte gewond. Vanuit de Tweede Kamer kwam toen het verzoek om de rvs-construties in alle zwembaden te controleren.