Wethouder: huurverhoging Muziekpaleis kan wel

UTRECHT - Een huurverhoging van het Muziekpaleis kan onder voorwaarden wel degelijk. Dat heeft de Utrechtse wethouder Lintmeijer geantwoord op vragen van de PvdA. RTV Utrecht berichtte eerder dat volgens Tivoli, een van de uitbaters van het Muziekpaleis, was afgesproken dat er de eerste tien jaar geen huurverhoging zou komen.
Lintmeijer zei donderdagavond tegen de gemeenteraad dat de huurverhoging contractueel mag, als de bouwkosten hoger uitvallen. Dat is het geval, omdat de oude zaal veel slechter blijkt te zijn dan eerder gedacht. Daardoor moet de gemeente miljoenen euro's meer uitgeven dan eerder begroot.
De stad wil die kosten terugkrijgen door onder meer 118.000 euro meer huur te vragen aan de gebruikers van het pand. Alleen als dat problemen geeft voor de exploitatie, zal de gemeente die kosten alsnog zelf dragen.

GESPREK

De gemeente gaat daarom binnenkort om de tafel met Stichting Muziekpaleis, een samenwerking tussen SJU, Vredenburg en Tivoli. Dan wordt duidelijk of de exploitatie van het Muziekpaleis nog mogelijk is met de huurverhoging.
Voor het Muziekpaleis is in 2009 132,5 miljoen euro uitgetrokken. De raad waarschuwde het college destijds dat er niet meer geld bij mag komen. B&W zullen dus deze extra kosten elders moeten halen.