Verdachte explosie Utrecht langer vast

UTRECHT - Een man die verdacht wordt van het veroorzaken van een explosie in zijn appartement aan de Ondiep-Zuidzijde in Utrecht blijft voorlopig vastzitten.
De man raakte bij de explosie zwaargewond en verblijft nu in het Justitieel Medisch Centrum in Den Haag. Daar kan hij echter niet revalideren. De advocaat van de man wil dat de Utrechter wordt vrijgelaten in afwachting van zijn rechtszaak zodat hij thuis kan herstellen van zijn verwondingen.
Omdat er aanwijzingen zijn dat de man de explosie zelf heeft veroorzaakt, verzette de officier van justitie zich tegen vrijlating. Na de ontploffing moesten zes appartementen worden ontruimd en de 32-jarige verdachte eindigde in het brandwondencentrum in Rotterdam. De politie arresteerde hem voor brandstichting op het moment dat hij daar werd ontslagen.
De rechter was het met de officer van justitie eens. De verdachte blijft nu vastzitten totdat een nieuw brandtechnisch onderzoek is uitgevoerd en zijn zaak kan worden voortgezet. De man was vandaag niet zelf in de rechtbank aanwezig: hij is besmet met de MSRA-bacterie en verblijft in quarantaine. In juli gaat de behandeling van de zaak verder.