Gebedsgenezer vrijgesproken van verkrachting

UTRECHT - Een 47-jarige man uit Utrecht is vrijdag door de rechtbank Utrecht vrijgesproken. De man werd ervan verdacht dat hij in 2007 en 2008 een destijds 28-jarige vrouw meermalen had verkracht. De man was therapeut van de vrouw.
De vrouw, die inmiddels 33 is, was door haar ouders naar de Pakistaanse man gestuurd. Zij maakten zich zorgen over hun dochter, onder meer omdat ze joints rookte en alcohol dronk en hoopten dat de gebedsgenezer van haar weer een acceptabele vrouw kon maken.
De vrouw onderging bij de man allerlei rituelen met bloemen en wierook. Ze kreeg ook massages en dit leidde uiteindelijk tot seks. Hij zei dat zijn sperma de vrouw van haar bezetenheid zou afhelpen. De verdachte erkende dat hij en de vrouw seks hebben gehad, maar volgens hem was er geen sprake van dwang.
Behalve de verklaring van de vrouw, vond de rechtbank geen bewijs tegen de man. Een tweede vrouw had ook verklaringen afgelegd over de handelswijze van de behandelaar, maar die waren zo in tegenstrijd met elkaar dat de rechtbank ze niet betrouwbaar vindt.
De officier van justitie had twee jaar gevangenisstraf geëist, waarvan 10 maanden voorwaardelijk.