Zeven Utrechtse busbekogelaars opgepakt

UTRECHT - Zeven jongens van 12 tot 14 jaar oud hebben volgens de politie de afgelopen twee maanden GVU-bussen bekogeld met stenen. Daardoor sneuvelden zeker 28 ruiten. De jongens worden ook verdacht van andere vernielingen in de Utrechtse wijk Nieuw-Hoograven.
De stenengooiers hebben niemand verwond, maar passagiers en chauffeurs maakten angstige momenten door. Het busvervoer werd na een bekogeling enkele uren stilgelegd en sommige bussen reden niet langer door naar Hoograven.
De jongens kwamen in het vizier na informatie die bij de politie binnenkwam. Ze werden woensdagmorgen op meerdere plekken, maar wel op hetzelfde moment, opgepakt. De ouders werden op de hoogte gesteld en samen met het OM wordt gezocht naar een passende straf voor de minderjarige vandalen.
De politie denkt dat de jongens ook verantwoordelijk zijn voor de vernieling van autospiegels, een raam van een school en een afvalcontainer. Er wordt nog gekeken of de jongens meer vernield hebben. De politie hoopt dat inwoners van Hoograven die vandalisme nog niet hebben gemeld, dat alsnog gaan doen.