Operatiekamers MC Biltstraat weer geopend

UTRECHT - De operatiekamers van Medisch Centrum Biltstraat in Utrecht zijn vandaag weer in gebruik genomen, bevestigt de Inspectie voor de Gezondheidszorg.
De ruimtes werden vorige week door de inspectie gesloten omdat de slechte hygiëne patiënten in gevaar zou brengen. Zo was een apparaat waarmee medische instrumenten worden schoongemaakt kapot.
Maandag was de inspectie weer terug en besloot toen dat de operatiekamers weer open mogen. De eigenaar heeft in korte tijd de noodzakelijke maatregelen getroffen, waardoor ze op een verantwoorde manier weer kunnen opereren, aldus de inspectie.
Het betreft de volgende maatregelen:
- Extern geregelde sterilisatie;
- Afspraken met de toezichthoudend apotheker, waaruit blijkt dat de opiatenregistratie aan de daartoe gestelde eisen voldoet, inclusief richtlijn en registratieformulier, en informatie aan de betrokken medewerkers;
- Gedragsregels voor medewerkers met betrekking tot hygiëne en infectiepreventie en het verslag van het werkoverleg waarin deze gedragsregels zijn gecommuniceerd en waarin staat hoe naleving wordt getoetst en welke sancties staan op overtreding van de gedragsregels.