Laatste automarkt in Utrecht

UTRECHT - Het doek is definitief gevallen voor de Automarkt Utrecht. De gemeente mag het Veemarktcomplex sluiten en de overeenkomsten met de Belangenvereniging Automarkt Utrecht en enkele andere ondernemers beëindigen. Dat heeft de rechtbank Utrecht bepaald in een kort geding dat de belangenvereniging tegen de gemeente had aangespannen.
Volgens de voorzieningenrechter is het belang van de vereniging en ondernemers niet geschaad. Enkel de sluiting van het complex leidt volgens de rechter niet tot sluiting van hun onderneming.
Ook zei de rechter dat er geen sprake is van dubieuze en onduidelijke besluitvorming door de gemeente. De gebruikers van het complex zijn voldoende betrokken bij de gang van zaken rond de verplaatsing van de Veemarkt.
De gemeente besloot in 2005 dat op het Veemarktterrein woningen moeten worden gebouwd. Om de autohandelaren tegemoet te komen is de termijn waarop het complex wordt gesloten enkele keren verlengd, uiteindelijk tot 1 april.
Morgen is de laatste automarkt op het Veemarktterrein. De handelaren verhuizen naar Beverwijk. Op 3 april opent de nieuwe automarkt daar op een groot terrein aan de A9. De meeste Utrechtse autohandelaren hebben zich al ingeschreven.