Eis: cel voor therapeut met 'geneeskrachtig zaad'

UTRECHT - Justitie heeft twee jaar gevangenisstraf, waarvan tien maanden voorwaardelijk, geëist tegen een 47-jarige Utrechter die ervan wordt verdacht dat hij een jonge vrouw meerdere keren heeft verkracht. De man presenteerde zich als therapeut en vertelde het slachtoffer dat hij geneeskrachtig zaad had. Zij raakte zwanger van hem en liet later abortus plegen.
De vrouw, die inmiddels 33 is en ten tijde van de vermeende verkrachtingen 28 jaar, was door haar ouders naar de Pakistaanse man gestuurd. Zij maakten zich zorgen over hun dochter, onder meer omdat ze joints rookte en alcohol dronk.
De vrouw onderging bij de man, een soort gebedsgenezer, allerlei rituelen met bloemen en wierook. Ze kreeg later ook massages en dit leidde uiteindelijk tot seks. De man zei tegen haar dat dit goed was. Zijn sperma zou de vrouw van haar 'bezetenheid' afhelpen. Het slachtoffer moest dit wel geheim houden omdat anders de werking ervan zou verdwijnen.
De man heeft volgens justitie misbruik gemaakt van zijn geestelijk overwicht. De Utrechter ontkent dat hij de vrouw heeft verkracht. Hij moest zich vandaag voor de rechter verantwoorden voor zijn praktijken.
Het slachtoffer eist 15.000 euro schadevergoeding.