Deel familie Nicolich volgende week op straat

UTRECHT - Het is duidelijk wat er met de twee gezinnen van de familie Nicolich uit De Meern gaat gebeuren. Het Roma-gezin met kleine kinderen krijgt een sloopwoning in Utrecht toegewezen voor een jaar. Het andere gezin, een moeder met drie volwassen zoons, staat per 1 april op straat.
De families hebben dinsdag een gesprek gehad met de Utrechtse wethouder Gilbert Isabella over hun lot. Ze wonen nu naast elkaar in een oud pand van de gemeente op de Rijksstraatweg in De Meern. Daar waren ze geplaatst nadat ze op andere plekken overlast veroorzaakten.
De rechter oordeelde eerder dat de bruikleenovereenkomst tussen de gemeente en de familie was afgelopen en dat de families daar niet langer mochten wonen.
Van te voren was tegen de familie gezegd dat de woonsituatie een tijdelijke oplossing was. Maar de familie vindt dat de gemeente valse verwachtingen heeft gewekt en dat ze beloofd hebben de familie een andere woning aan te bieden.
De gemeenteraad riep de wethouder op om actief naar een oplossing te zoeken voor het gezin met jonge kinderen. Daaraan heeft de wethouder dus gehoor gegeven. Voor de 55-jarige moeder en haar drie volwassen kinderen is niet gezocht naar een nieuwe woning.
Vorige maand leidde de kwestie tot veel ophef in de Utrechtse politiek. Vragen van de raad over de zaak bleken in het verleden verkeerd beantwoord door het college.