Verdachte noemt hooliganproces een farce

UTRECHT - Het proces tegen de grote groep supporters die zich afgelopen december tijdens en na de wedstrijd tegen FC Twente misdroegen, is een farce. Dat zegt één van de verdachten die woensdag moet voorkomen.
De jongen stond in de gracht van het stadion toen een groep supporters een hek wilden forceren. Hij heeft van de KNVB al een stadionverbod van enkele jaren en een boete gekregen en hoort morgen of hij nog meer straf krijgt.
De verdachte vraagt zich af of hij wel een eerlijk proces krijgt. In totaal staan woensdag 74 relschoppers terecht. Ze worden onder meer verdacht van openlijke geweldpleging tegen de politie en vernieling.
De advocaat van één van de verdachten noemt het gedrag van de groep een geval van massahysterie. De raadsman wil graag deskundigen op dit gebied oproepen om hun mening te geven.

VUURWERK

De rellen zouden zijn begonnen nadat er in het stadion met vuurwerk was gegooid, onder meer in de richting van het gezinsvak. Een groep Utrechtsupporters bestormde het hek om het veld, waarbij stewards in de verdrukking raakten.
Buiten het stadion kwam het tot een veldslag met de politie, die werd bekogeld met stenen, vuurwerk en fietsen. Meerdere agenten raakten gewond. Behalve supporters van FC Utrecht, zijn er ook twaalf fans van FC Twente opepakt. Die komen in mei voor de rechter in Almelo.