Utrecht: meer terrassen en meer wijkrestaurants

UTRECHT - Meer terrassen in de binnenstad, meer horeca bij musea en hotels en meer restaurants in de wijken. Dat zijn in een notendop de plannen die de gemeente Utrecht met de horeca in de stad heeft.
Wethouder Mirjam de Rijk schrijft in het plan dat de horeca van de stad achterblijft ten opzichte naar andere steden. Vooral buiten het centrum kan nog veel gebeuren. "Nu is het soms een beetje een dooie boel", zegt De Rijk. De stad heeft veel regels en daar wil De Rijk wat aan doen.
In de wijken wil De Rijk vooral restaurants toestaan, die dan wel tijdig moeten sluiten. Meer terrassen zijn welkom in de binnenstad, onder meer op de Mariaplaats, het Janskerkhof, de Vredenburg en Paardenveld. Disco's zouden alleen passen in het Stationsgebied en Leidsche Rijn Centrum, dat nu wordt gebouwd bij de A2.

KRITISCH

De Utrechtse horeca is kritisch over uitbreidingsplannen van de gemeente. Extra terrassen willen de ondernemers wel, maar op meer concurrentie zitten ze niet te wachten. "Teveel horeca zorgt voor een prijzenslag en daarmee voor minder kwaliteit", zegt Jos de Winter, voorzitter van Koninklijke horeca afdeling Utrecht.
De gemeenteraad moet zich nog buigen over de plannen.