Trotse Broekman krijgt titel hofleverancier

UTRECHT - De eigenaar van De Rode Winkel en Thom Broekman in Utrecht heeft maandagavond de eretitel 'hofleverancier' ontvangen van koningin Beatrix. Het familiebedrijf vierde het 175-jarig bestaan en CvdK Roel Robbertsen reikte de titel uit op het jubileumfeest in de Nicolaïkerk in Utrecht.
De titel hofleverancier is er voor zelfstandige bedrijven die een belangrijke functie in de regio hebben, minstens 100 jaar bestaan en een goede reputatie hebben. "Ik ben apetrots, geweldig", zegt Tom Broekman. "Het is een enorme eer."
Het is niet meer zo dat ook daadwerkelijk aan het vorstenhuis geleverd moet worden, maar koningin Beatrix bepaalt nog altijd zelf wie de titel krijgt.

FAMILIE

Broekman wist op jonge leeftijd al dat hij het bedrijf over wilde nemen. "Op vierjarige leeftijd mocht ik pakjes helpen bezorgen en toen was het voor mij duidelijk wat ik later wilde worden."
Volgens Broekman is de zesde generatie van de familie inmiddels in opleiding om de twintig filialen op termijn over te nemen. "Een dochter werkt al in het bedrijf en een zoon is bij een collega aan in Rotterdam aan de slag om het vak te leren."
Om het jubileum te vieren, is er een boek uitgebracht over het familiebedrijf en er volgt een tentoonstelling.

Ondernemer Tom Broekman apetrots op titel hofleverancier