EK voetbal: Geen megaschermen in Utrechtse binnenstad

UTRECHT - Op de Utrechtse pleinen staan geen megaschermen tijdens het EK voetbal in juni. Dat zegt de lokale voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland tegen RTV Utrecht.
Horecaondernemers schrikken terug voor de grote risico's die ze lopen, want ze dragen de volledige verantwoordelijkheid voor de veiligheid. Ze moeten onder meer bewaking regelen, extra toiletten en nooduitgangen.
Zo'n zes pleinen in de stad waren beschikbaar voor megaschermen, onder meer de Neude, het Domplein en het Ledig Erf. Eén horecaondernemer had plannen op het Vredenburg, maar de gemeente wil niet dat er maar één megascherm in de stad is en het publiek spreiden over minimaal drie pleinen.
Horecaondernemers gaan maandag om de tafel met burgemeester Wolfsen. Ze gaan voorstellen dat elk café zelf mag beslissen of er een tv en biertap op het terras staat.
De gemeenteraad diende eerder een motie in om megaschermen op stadspleinen mogelijk te maken. Dit naar aanleiding van het gesteggel over de schermen twee jaar geleden tijdens het WK. Uiteindelijk werd toen uitgeweken naar de Rode Doos bij Leidsche Rijn.

Verslaggever Mitra Nazar in gesprek met horecabond