Megazitting voor voetbalhooligans FC Utrecht

UTRECHT - Alle 74 fans van FC Utrecht die zijn opgepakt voor de rellen rondom de wedstrijd tegen FC Twente in december, moeten op 21 maart voor de rechter komen. Ze worden vervolgd omdat ze zich schuldig hebben gemaakt aan openlijk geweld. Dat heeft het Openbaar Ministerie bekend gemaakt.
De mannen zijn opgespoord aan de hand van beelden die zijn gemaakt in stadion Galgenwaard. Daar sloeg op 4 december de vlam in de pan, nadat fans van FC Twente vuurwerk hadden gegooid in het familievak.
Stewards kwamen in de verdrukking en buiten het stadion zochten de supporters de confrontatie met elkaar. Daarbij werd de politie bekogeld met vuurwerk, fietsen en stenen. Een aantal agenten raakte gewond.

GESLOTEN DEUREN

Op 21 maart zijn er drie zittingen bij de politierechter. De zitting tegen de minderjarige verdachten is achter gesloten deuren. Op de zittingen zijn beelden van de rellen te zien.
Alle verdachten zijn aangemeld bij de KNVB,waardoor ze een stadionverbod kunnen krijgen. Een aantal verdachten heeft al een stadionverbod opgelegd gekregen van de voetbalbond.
Er zijn ook enkele supporters van FC Twente opgepakt wegens hun aandeel in de rellen. Die verdachten moeten zich voor de rechter in Almelo verantwoorden.