Ziggo op 21 maart naar de beurs

UTRECHT - Kabelaar Ziggo wil op 21 maart naar de Amsterdamse beurs gaan. Dat valt vrijdag op te maken uit het prospectus naar aanleiding van de beursgang.
Het bedrijf verwacht tussen 664 miljoen euro en 744,6 miljoen euro op te halen met zijn notering. Daarmee is het de grootste Europese beursgang in bijna een jaar tijd en de grootste in Nederland sinds 2009. Ziggo heeft een indicatieve bandbreedte voor de introductiekoers vastgesteld van 16,50 euro tot 18,50 euro per aandeel.
De opbrengst van de beursgang gaat in zijn geheel naar de huidige aandeelhouders die stukken verkopen. Het bedrijf verdient zelf geen geld aan de beursnotering.
Tot de aandeelhouders behoren onder meer vijf bestuurders van het bedrijf, die samen bijna 3,1 miljoen aandelen bezitten. President-commissaris Andrew Sukawaty heeft het grootste belang met bijna 857.000stukken. Hij wordt gevolgd door financieel directeur Bernard Dijkhuizen (721.000 aandelen) en commercieel directeur Marcel Nijhoff (604.500 aandelen).
In totaal wil Ziggo 35 miljoen aandelen uitgeven. Inclusief een zogenoemde overtoewijzingsoptie zal bij volledige plaatsing circa 20,1 procent van Ziggo zijn genoteerd.
Eigenaren van Ziggo zijn de private investeerders Cinven en Warburg Pincus.