Kandidaat-leider PvdA twijfelt openlijk over Wolfsen

UTRECHT - Kandidaat-partijleider Diederik Samsom van de PvdA heeft openlijk zijn twijfels geuit over burgemeester Aleid Wolfsen van Utrecht. Een tweede termijn voor partijgenoot Wolfsen lijkt hem 'geen optie'.
Dat zei Samsom tijdens een meet & greet met PvdA-leden in café Zanzibar in de Utrechtse binnenstad. Op de vraag hoe hij over het functioneren van de burgemeester denkt, antwoordde hij: "Niet op alle punten even succesvol." Over een eventuele tweede termijn zei hij dat hij zich niet kan voorstellen dat dat een optie is.
"Ik ben geen Utrechter, dus ik hoef me niet in te houden. Ik denk dat een andere burgemeester van Utrecht gelukkiger wordt en dat Utrecht gelukkiger wordt van een opvolger."
Burgemeester Wolfsen, die al langer onder vuur ligt om zijn optreden, laat weten niet op de uitspraken van Samsom te willen reageren. Samsom heeft vrijdagochtend via Twitter zijn excuses aangeboden: "Heb Wolfsen excuus aangeboden voor de manier waarop ik gister mijn twijfels over hem naar buiten heb gebracht. Zo moet dat niet."
Wolfsen laat via zijn woordvoerder weten dat hij de excuses aanvaardt.
Vanavond in U Vandaag reageert Samsom op de ophef over zijn uitspraken.