OM: vermiste meisjes seksueel uitgebuit

UTRECHT - De twee meisjes uit De Meern en Vleuten, die in februari vermist waren, zijn seksueel uitgebuit. Dat zegt het OM in de aanklacht tegen een 29-jarige Amsterdammer. Hij wordt ook verdacht van mensenhandel en het onttrekken van de meisjes aan het wettelijk gezag. De man blijft de komende 2 maanden achter tralies.
De meisjes van 14 en de 15 waren een week vermist en de Amsterdammer zou hen in die tijd hebben ondergebracht in een woning in Rotterdam, waar hij ze aan het werk zou hebben gezet. De tieners zouden hebben gereageerd op een twitteroproep voor een fotoshoot.
Volgens justitie wierf hij klanten, nam hij het geld van hen in ontvangst, zorgde hij ervoor dat de meisjes in hun contacten werden beperkt en bleef hij in de buurt als ze aan het werk waren. Bovendien zou hij zich aan een van de meisjes hebben vergrepen.
Afgelopen maandag hield de politie ook een 29-jarige vrouw uit Den Helder aan. Ze wordt van mensenhandel verdacht. Zij blijft in elk geval nog de komende 2 weken vastzitten.