Rabobank maakt iets minder winst

UTRECHT - Rabobank Nederland heeft vorig jaar meer inkomsten geboekt, maar minder winst gemaakt. Er werd een bedrag van 2,6 miljard euro geboekt. Het hoofdkantoor in Utrecht is vanwege de economische crisis wel erg tevreden.
Ondanks de crisis zag de Rabobank de toevertrouwde middelen met 10 procent groeien tot 330 miljard euro. Particulieren stalden 140 miljard euro aan spaargeld bij de bank, 7 procent meer dan in 2010. Dat bevestigt de positie van Rabobank als 'veilige haven', stelde het bedrijf.
Het beheerd en bewaard vermogen van klanten daalde per saldo met 3 procent tot 264 miljard euro. Dat kwam door negatieve beleggingsresultaten.

MOEILIJK

Rabobank verwacht ook voor 2012 moeilijke marktomstandigheden, die de groei van de kredietverlening onder druk zullen zetten. De bank voorziet op korte termijn geen opleving van het consumentenvertrouwen.
Ook de woningmarkt speelt een hoofdrol bij het herstel van het vertrouwen. Hervorming daarvan verdient hoge prioriteit, aldus Rabobank, 's lands grootste hypotheekverstrekker. De bank hoopt dat het kabinet niet teveel bezuinigd.