Autohandelaren stappen naar de rechter

UTRECHT - De belangenvereniging voor de Automarkt in Utrecht, de BAU, stapt naar de rechter. De handelaren moeten voor april de Veemarkt hebben verlaten, maar er is nog geen alternatieve locatie beschikbaar. De BAU wil een jaar uitstel.
Op 3 april gaat het terrein dicht voor de handelaren. Die moeten dan verhuizen naar Beverwijk. De belangenvereniging zegt dat daar nog allerlei procedures lopen waardoor de handelaren er voorlopig nog niet terecht kunnen.
Een laatste overleg dinsdag met wethouder Isabella om de sluiting in Utrecht uit te stellen, liep op niets uit. De handelaren snappen niet waarom, omdat ze denken dat van de huizenplannen op de Veemarkt door de crisis voorlopig toch niets terechtkomt.

BEMMEL

De BAU ziet sowieso niets in de plek bij Beverwijk. "De markt is internationaal en er komen veel handelaren uit Oost-Europa. Die komen bij Hengelo het land in en moeten dan nog helemaal door de Randstad. Dat zien we niet zitten."
De belangenorganisatie ziet liever een plek in het oosten van het land, in Bemmel. Daar heeft de gemeenteraad de marktplannen onlangs afgewezen, maar volgens de BAU wordt gewerkt aan een nieuw plan, dat wel kans van slagen heeft.

Autohandelaren stappen naar de rechter