"Pak ouders van ettertjes Parkwijk bij de lurven"

UTRECHT - Burgemeester Aleid Wolfsen van Utrecht moet de wijk Parkwijk in en ouders van overlastgevers stevig aanpakken. Dat zei PvdA-Kamerlid Ahmed Marcouch vrijdagmorgen op Radio M Utrecht. "Je moet de ouders van die ettertjes bij de lurven pakken en op hun verantwoordelijkheid aanspreken."
De Haagse politicus reageert daarmee op een nieuwe melding van straatterreur in Leidsche Rijn. Eerder deze week werd in Parkwijk een jongen afgeperst. Het slachtoffer zegt door een groep van acht jongeren te zijn meegenomen. Onder bedreiging moest hij geld opnemen. Later die avond is het huis van de jongen bekogeld met stenen.

GRENS

Kamerlid Marcouch vindt het hoog tijd dat de ouders van notoire overlastgevers in Leidsche Rijn, die naar hun leeftijd 12-minners worden genoemd, moeten worden opgespoord. Hij zegt tegen RTV Utrecht dat er naast de strafrechtelijke aanpak ook pedagogisch een grens moet worden gesteld.
Marcouch: "Je moet de portieken in. Die ouders moet je net zo lang lastig vallen, net zoals hun kinderen de samenleving lastig vallen, totdat ze hun verantwoordelijkheid oppakken."

MAAT VOL

Oppositiepartij VVD in Utrecht is woest over het nieuwe incident in de nieuwbouwwijk. Volgens de partij zitten politie en gemeente er niet genoeg bovenop en is de maat nu vol. Buurtbewoners vinden dat de overlast van jongeren is toegenomen en voelen zich niet meer veilig op straat.

Verslaggever Mitra Nazar getuige van opstootje in Parkwijk en interview met Ahmed Marcouch