Acht jaar cel voor doodknuppelen man in Amersfoort

UTRECHT - De rechtbank in Utrecht heeft donderdag de 45-jarige Abraham S. uit Zaanstad veroordeeld tot 8 jaar gevangenisstraf wegens zware mishandeling met de dood tot gevolg.
Volgens de rechtbank heeft S. in augustus in Amersfoort een 58-jarige man doodgeslagen met een
honkbalknuppel na een ruzie om een vrouw. De officier van justitie had tien jaar geëist wegens moord vanwege ruzie om een vrouw.
De rechtbank oordeelde dat S. weloverwogen te werk is gegaan. Volgens de verdachte heeft hij geslagen in een opwelling nadat hij was vernederd door zijn slachtoffer.
De verdachte was op 16 augustus met een kleine honkbalknuppel naar de woning van het slachtoffer gegaan om hem een lesje te leren. De vier aanwezigen wisten de verdachte te kalmeren. Ze dronken samen een biertje. Daarna werd S. toch weer boos en sloeg en schopte hij zijn slachtoffer dood.
De verdachte had een vrouw leren kennen via het slachtoffer. Hij nam het de man volgens justitie kwalijk dat hij met de vrouw naar bed was geweest.
Volgens de aanklager heeft S. weloverwogen en doelbewust op een weerloos slachtoffer ingeslagen. De advocaat van S. benadrukte dat de verdachte wel alcoholproblemen heeft, maar dat hij zich nog nooit eerder aan geweld heeft schuldig gemaakt.