Opnieuw buurtterreur in Leidsche Rijn

UTRECHT - Het is opnieuw foute boel in Leidsche Rijn. Na de commotie over het wegpesten van homostel Hans en Ton en een Marokkaans gezin in Terwijde, is er dit keer sprake van gijzeling en afpersing van een jongen in Parkwijk.
De jongen zegt door een groep van acht jongeren te zijn meegenomen. Onder bedreiging moest hij geld opnemen. In totaal maakten de daders al zijn spaargeld buit, een bedrag van 170 euro. Later die avond is het huis van de jongen bekogeld met stenen.
De volgende dag wilde zijn vader met een groep mensen verhaal gaan halen bij de daders. Dat mondde uit in een vechtpartij bij een winkelcentrum. Daarbij raakte een persoon gewond en hield de politie twee mensen aan.
Er is nog niemand van de daders aangehouden, maar de politie heeft al wel een idee in welke hoek ze de daders moet zoeken.
Het is vaker mis in Parkwijk in Leidsche Rijn. De bakker in het winkelcentrum kan erover meepraten. Daar is al een paar keer ingebroken. De videotheek is zelfs al drie keer overvallen.
Woont u in Leidsche Rijn en heeft u ook te maken met dit soort vormen van criminaliteit? Mail dan de redactie via nieuws@rtvutrecht.nl