Romafamilie Utrecht wil zelf van geheimhouding af

UTRECHT - De familie Nicolich wil dat de geheimhouding van hun dossier wordt opgeheven. Dat vragen ze in een brief aan burgemeester Wolfsen van Utrecht, die vlak voor de raadsvergadering van 14.00 uur is overhandigd.
De gemeenteraad debatteert vandaag verder over de uithuisplaatsing van de Roma-familie, die sinds twee jaar in een oude villa in de Meern verblijft. Oppositie en coalitie ruziën al weken over de vraag of er in openbaarheid over dit onderwerp gesproken moet worden.

CRIMINEEL GEDRAG

De coalitie wil dat niet, omdat het openbaar bespreken van crimineel gedrag en medische gegevens in het dossier de privacy van de familie zou schenden. De familie Nicolich zegt echter dat de discussie zich nu vooral concentreert op wat er mis gaat. In het dossier zouden ook zaken staan die de Roma goed doen.
De oppositie wil het dossier al langer openbaar bespreken, omdat het college de raad daarover tegen de afspraken in niet juist zou hebben geïnformeerd. Zonder die gevoelige zaken is het debat volgens de oppositie "een wassen neus". De familie heeft bovendien de gegevens allang op internet laten zetten.

VILLA

Inhoudelijk gaat het debat over of de familie Nicolich hun villa in De Meern moet verlaten. De gemeente heeft beloofd dat hun huis niet wordt ontruimd tot het spoeddebat van donderdagavond.