'Geen bussen over 2e Asselijnstraat'

UTRECHT - De 2e Asselijnstraat krijgt geen 1600 bussen per dag te verwerken. De onderhandeling over de verkoop van een klein stukje grond aan de gemeente, is op een haar na gevild. Dat zegt de Nederlandse vertegenwoordiger namens de buitenlandse eigenaar van de grond tegen RTV Utrecht.
Die grond - een parkeerplaats naast het PTT gebouw aan de Mineurslaan - is nodig voor de aanleg van de Verlengde Van Zijstweg. Dat is de definitieve route voor de HOV-busbaan naar het nieuwe Utrecht Centraal.
De nieuwe busbaan is nodig omdat Utrecht de busterminal naar de westkant van het Centraal Station verplaatst. De 2e Asselijnstraat wordt sowieso aangelegd, als ontsluiting van het gebied langs het spoor.

WONINGEN

Veel bewoners van de naastgelegen Dichterswijk vreesden dat er dagelijks duizenden bussen vlak langs hun huis zouden rijden. Gisteren bleken er in de gemeenteraad daarom nog veel vragen over de nieuwe busroute te zijn.
Raadsleden hoopten al dat de 2e Asselijnstraat toch niet nodig zou zijn voor de bussen. De betrokken wethouders wilden toen niet ingaan op de onderhandelingen, maar zeiden wel toe om met schriftelijke antwoorden op vragen te komen.
De gemeente is overigens al gestart met de aanleg van de Verlengde van Zijstweg. Zodra het akkoord met de grondeigenaar is getekend, kan de weg snel worden voltooid.