Celstraf geëist tegen leraar Gregorius College

UTRECHT - Tegen de van ontucht verdachte godsdienstleraar van het Utrechtse Sint-Gregorius College is vanochtend anderhalf jaar gevangenisstraf geëist, waarvan een half jaar voorwaardelijk.
De officier van justitie drong daarnaast aan op behandeling, zodat de verdachte meer inzicht krijgt in de consequenties van zijn gedrag ten opzichte van minderjarigen.
De 47-jarige Maartensdijker wordt ervan verdacht onzedelijke handelingen te hebben verricht met een 14-jarige jongen met wie hij een maandenlange relatie had. De man werd op 17 oktober aangehouden na een aangifte van de ouders. Bij de arrestatie werd ook de computer van de 47-jarige verdachte in beslag genomen. Daarop is geen kinderporno gevonden, bleek vanochtend tijdens de zitting.
Volgens de advocaat van de leraar heeft het slachtoffer zich ouder voorgedaan dan hij werkelijk was. Zo zouden de twee volgens de raadsman samen de 'achttiende' verjaardag van de jongen hebben gevierd ook al was dat niet het geval. Het Openbaar Ministerie vindt dat de man daar doorheen had moeten kijken. De jongen was ten tijde van de onzedelijke handelingen 14 jaar.
De rector van de school heeft in een eerder stadium al duidelijk gemaakt dat de verdachte nooit meer op het Sint-Gregoriuscollege zal terugkeren. De zedenzaak zou een te grote smet op de naam van de man hebben geworpen.

Verslaggever Hanneke van Steen over de ontuchtkwestie
Terugblik op de zaak