Deel Romafamilie Nicolich tijdelijk onder dak

UTRECHT - Het Leger des Heils in Utrecht heeft voor vier jonge kinderen van 2 tot 5 jaar van de Romafamilie Nicolich en hun vader en moeder nieuw tijdelijk onderdak geregeld. De rest van de familie, onder wie de oma en twee ooms, is geen andere huisvesting aangeboden.
Zij moeten volgens het Leger zelf een oplossing vinden nu de gemeente Utrecht de familie per 1 januari de huur van een villa in De Meern heeft opgezegd. De overeenkomst met de gemeente liep per die datum af. Door een opsomming van incidenten die toen in een brief werden aangegeven voelde de gemeente zich niet geroepen om voor vervangende huisvesting te zorgen.
De familie, die op straat zwierf, mocht daar onder strikte voorwaarden gaan wonen, maar ze heeft zich niet aan de regels gehouden. Daarom heeft de gemeente een ontruimingsvergunning aangevraagd.

PROGRESSIE

Het Leger begeleidt de familie al twee jaar en ziet 'aantoonbare progressie in het functioneren van het gezin'. De organisatie respecteert het besluit van Utrecht om de huur op te zeggen, maar vindt het jammer dat daardoor geboekte vooruitgang en het welzijn van de kinderen in gevaar komt.
Bovendien heeft ieder mens, en zeker een gezin met jonge kinderen, recht op een dak boven het hoofd, vindt het Leger des Heils.
Het nieuwe tijdelijke adres van het gezin is geheim. Het Leger vindt dat permanente huisvesting een zaak van de woningcorporaties is.