Celstraf en boete voor peppersprayspuiter

UTRECHT - De 35-jarige Utrechter die op Oudjaarsavond vier politieagenten aanviel, moet vier maanden de cel in en krijgt twee maanden voorwaardelijke celstraf. Ook moet de Utrechter de agenten ieder 400 euro betalen en mag hij volgend jaar tijdens Oud en Nieuw niet naar buiten.
De verdachte bekende dat hij na een caféruzie in de Utrechtse Tolsteegbarrière vier toegesnelde agenten heeft belaagd met een bijtende vloeistof.
Hij zou 'uit frustratie' hebben gespoten, omdat hij vond dat de agenten hem onterecht aan wilden houden voor bedreiging. De man verklaarde dat hij enkele weken eerder bij hetzelfde café hardhandig was opgepakt door politiemensen.

HULPVERLENERS

De Utrechter ontkende dat hij agressief was tegen hulpverleners, zoals het OM hem ten laste had gelegd. In zijn ogen zijn politiemensen geen hulpverleners.
De politiemensen moesten zich in het ziekenhuis laten behandelen en deden daarna aangifte tegen hem. De rechter woog de ziekenhuisopname van de agenten zwaar mee en volgde de eis van het OM.
De advocate van de Utrechter gaat in hoger beroep. Volgens haar had de daad van haar cliënt niets te maken met Oud en Nieuw en is een hogere straf daarom niet van toepassing. Ook zou de Utrechter te laat toegang tot een advocaat hebben gekregen.