Overnamekandidaten Hessing melden zich

UTRECHT - Curator Johan Westerhof onderzoekt de mogelijkheden om te komen tot een doorstart van de failliete auto-importeur Hessing uit Utrecht en voert gesprekken met verschillende partijen. Dat heeft hij gezegd tegen ANP.
Westerhof noemde geen namen, maar autobedrijf Stern heeft interesse in een overname. Dat zei Stern-topman Henk van der Kwast tegen het persbureau. "Wij hebben ons gemeld bij de curator", aldus Kwast. "Er wordt gezocht naar wegen om de onderneming door te zetten."
Stern heeft alleen belangstelling voor het autobedrijf, niet in de vastgoedtak van Hessing. Op de vraag of Hessing zijn nek over de vastgoeddivisie heeft gebroken, antwoordde Van der Kwast bevestigend. Maar het autobedrijf is volgens de Stern-topman levensvatbaar.
Hoeveel geld Stern voor de overname van de importeur van luxe automerken over heeft, wilde Van der Kwast niet zeggen. Hij hoopt op korte termijn duidelijkheid te krijgen over de mogelijkheden van een overname. "Het is een kwestie van kortetermijndenken, anders heb je kans dat de boel desintegreert."
De Stern-topman hoopt voor het eind van de maand uitsluitsel te krijgen.

Financieel journalist Eric Smit over faillissement Hessing