Autobedrijf Hessing failliet verklaard

UTRECHT - De rechtbank in Utrecht heeft autobedrijf Hessing failliet verklaard. Dat heeft de rechtbank met een twitterbericht bekendgemaakt. Donderdag had het bedrijf surseance van betaling aangevraagd en gekregen.
Eind vorig jaar kwam Hessing in zwaar weer vanwege financiële moeilijkheden rondom Park Bloeyendael, een plan voor een kapitale omheinde wijk in De Bilt. Hessing heeft daarvoor lening van 10 miljoen euro uitstaan bij Alcredis uit Vianen. Daarover werd in november nog een rechtszaak gevoerd.
Hessing is een gerenommeerd autobedrijf dat al ruim 80 jaar bestaat. Het bedrijf is officiële dealer van onder meer de automerken Bentley, Bugatti, Lamborghini, Maserati en Rolls Royce. Het autobedrijf is gevestigd aan de A2 bij Utrecht.
Bij het failliete bedrijf zijn 44 personen in dienst. Het bedrijf is per direct gesloten.

MARKT

Als er in Nederland al problemen ontstaan bij het importeren van bepaalde merken auto's door het faillissement van Hessing, dan zijn die van betrekkelijk korte duur. Dat zei een woordvoerder van de Bovag dinsdag namens de autodealers.
"Het kan dat een ander bedrijf het importeurschap overneemt of dat de fabrikant hier zelf een importbedrijf vestigt. Soms zijn er ook grensoverschrijdende importschappen", aldus de woordvoerder. Van exclusieve automerken worden in ons land ook geen extreme aantallen verkocht. "Dat gaat hooguit om tientallen. Van Lamborghini bijvoorbeeld zijn er in 2010 twee en in 2011 nul op Nederlands kenteken verkocht."